Fors minder wanbetalers van zorgpremie

Wetswijzigingen hebben geholpen om het aantal wanbetalers te kunnen drukken.

Dat meldt de Zorgverzekeringslijn, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In februari 2015 waren er nog ruim 330.000 wanbetalers. Inmiddels is dat aantal gedaald naar ruim 225.000 op 1 december van het afgelopen jaar.

Dat betekent dat iets meer dan 1,5% van de Nederlandse zorgpremiebetalers een wanbetaler is. Iemand wordt aangeduid als een wanbetaler als zij zes maanden of langer geen premie voor de basisverzekering hebben betaald.

Wetswijzigingen

De Zorgverzekeringslijn spreekt ook de verwachting uit dat de daling van de afgelopen jaren de komende tijd ook door zal zetten. In 2016 daalde het aantal wanbetalers al met 11% en in 2017 met 8%.

Het adviesplatform wijst op wetswijzigingen die zijn doorgevoerd waardoor het voor verzekerden makkelijker is geworden om hun schuld van de zorgverzekering op te lossen. Eerder kregen zorgverzekerden met een betalingsachterstand van zes maanden of meer een hogere zorgpremie, zo’n 20% meer dan de normale premie, opgelegd. Die krijgen ze nu niet meer als ze zelf een betalingsregeling hebben afgesproken met hun verzekeraar.

Bron: telegraaf.nl

Meer informatie?

Ondersteuning of hulp nodig? Meld je vrijblijvend bij ons aan. Of neem contact met ons op.

 

AANMELDEN

 

 

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen

 Findool is lid van de nbbi