Over ons

Over Findool

Findool Vertegenwoordigingen houdt zich onder ander bezig met bewindvoering, mentorschap, curatele en andere diensten en is gevestigd in Nijverdal, Overijssel, op de grens van Salland en Twente. Maar wat betekent dat eigenlijk: Findool? Onze naam is een afkorting van FINancieel DOOLhof. Want zie er maar eens goed uit te komen als je financieel bent vastgelopen. Wij kennen de wegen die je naar de uitgang brengen. We weten bij wie we moeten zijn. En waarover we dan met hen praten. We weten de wegen langs de belasting, schuldeisers, hulpverleners, zorg & welzijn, enzovoort. Hiervan kennen we niet alleen de procedures en de regels, maar ook de mensen. En zij kennen ons - en onze vertrouwde reputatie. Waardoor we vaak vlotter dingen gedaan krijgen. En jij dat  doolhof straks achter je in het slot kunt trekken.

In de loop der jaren zijn we ons – naast financiële – ook gaan specialiseren in vertegenwoordiging op andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan zorg, welzijn, begeleiding en verpleging. Deze breedte hebben we samengevat in onze naam: Findool Vertegenwoordigingen.

Onze visie

Mensen die een bewindvoeder, mentor, curator of andere financieel / maatschappelijke vertegenwoordiging nodig hebben, zijn doorgaans niet in deze situatie beland uit vrije wil. Ze zijn lichamelijk of verstandelijk beperkt. Zitten psychisch in de knoop. Hebben geen familie waarop ze kunnen steunen. Maken op belangrijke momenten verkeerde inschattingen. Of zijn (soms buiten hun invloed om) getroffen door beroerde omstandigheden. Dat is niet alleen financieel, maar vaak ook sociaal en emotioneel moeilijk voor cliënten. Zij hebben geen behoefte aan bureaucratie. Naast een vakkundig helpende hand, sturing en de zekerheid dat hun belangen goed worden behartigd vragen zij vooral om begrip en medemenselijkheid.

Onze missie

Findool Vertegenwoordigingen wil financiële en mentale rust creëren voor haar cliënten. Dat moet weer zorgen voor rust tussen de oren. We luisteren goed naar de cliënt en zijn of haar hulpverlenende omgeving, spreken samen een doel af en werken daar gezamenlijk naar toe. Met duidelijke afspraken en - binnen alle redelijkheid - in goed overleg. We vragen én geven vertrouwen. De cliënt ziet dat het leven buiten de problematiek gewoon doorgaat. Hij of zij staat steviger in de schoenen. Haakt weer aan bij de samenleving. En ziet weer kansen en mogelijkheden in de toekomst. Dát hopen we te bereiken.

Onze waarden

Menselijk
Natuurlijk heeft onze aanpak vaste structuren. Dat geeft snel duidelijkheid en houvast voor iedereen. Tegelijkertijd beseffen we ook: ieder mens is anders. Net als elke situatie. We zetten de mens centraal, niet de regels en de formulieren. We luisteren. We leven ons in. We gaan in gesprek en staan open voor overleg. We sparren met elkaar: de cliënt, de hulpverleners en wij. En we proberen er binnen alle redelijkheid samen uit te komen. Onze benadering van iedere cliënt is persoonlijk maatwerk. 

Benaderbaar
Papier is geduldig. Mail en telefoon zijn snel en makkelijk. Maar rechtstreeks persoonlijk contact is het kloppende hart van alles. Samen om tafel gaan als dat nodig (of beter) is. Met de cliënt, vertrouwenspersoon, hulpverlener(s),  familie, beslissers… We zitten er bovenop als de situatie daar om vraagt. En we staan ervoor open als een betrokkene ons persoonlijk wil spreken. Van afstand houden is nog nooit iemand beter geworden. 

Authentiek
Een goed gevoel bij wat we doen: dat is belangrijk voor ons. Daarom blijven we dichtbij onszelf. Vanzelfsprekend houden we ons aan de wettelijke kaders en de rechterlijke afspraken. Maar als een regeling naar ons idee onterecht is en indruist tegen de belangen van onze cliënt(en), dan komen we in het geweer. Ook als we denken dat we de platgetreden paden beter links kunnen laten liggen. Daar kunnen we behoorlijk eigenzinnig in zijn. So what? 

Duidelijk
We werken met andermans geld. Vertrouwen is dan ook de basis voor alles wat we doen. En vertrouwen krijg je niet; dat moet je verdienen. Daarom zeggen we wat we doen. En doen we wat we zeggen. We zijn duidelijk over wat de cliënt wel én niet van ons kan verwachten. Integer, open en transparant over ons doen en laten. Niet zozeer omdat we dit verplicht zijn. Maar vooral omdat dit voor iedereen het beste werkt. 

Met plezier
Het zijn niet altijd de meest leuke situaties waarmee we te maken hebben. Dit wil niet zeggen dat we geen plezier hebben in ons werk. Integendeel! Bij Findool werken we met een enthousiast team van leuke mensen. Af en toe een gezonde portie humor mag best: zo kun je er weer tegen. De uitdaging om voor de cliënt tot het gaatje te gaan geeft energie én voldoening. Net zoals natuurlijk het behalen van goede resultaten voor onze cliënten. Dus jazeker; plezier is een vaste waarde in ons werk.

Over wij

Wij, dat is meer dan de medewerkers van Findool. ‘Wij’ staat voor ons gedachtegoed: we doen het samen. De belangen van de cliënt staan centraal. Daarin kunnen we alleen de best mogelijke resultaten boeken als we openstaan voor elkaars meningen en deskundigheid. Als we gebruik maken van elkaars kennis en bereid zijn adviezen van elkaar te accepteren. Vanaf het moment dat we de cliënt gaan vertegenwoordigen zijn we samen één team. De cliënt, de hulpverlener(s) en wij. Dat is het wij van Findool.

Meer informatie?

Ondersteuning of hulp nodig? Meld je vrijblijvend bij ons aan. Of neem contact met ons op.

 

AANMELDEN

 

 

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen

 Findool is lid van de nbbi