Waar zitten we
Bewindvoering
Gericht op je financiële vertegenwoordiging
Als je wegens omstandigheden niet goed voor je eigen financiën kan zorgen, kan de kantonrechter op verzoek een beschermingsmaatregel nemen. Als zo'n maatregel alleen over de financiën gaat, is sprake van (beschermings-)bewind. Bewind is alleen mogelijk bij meerderjarigen.
Mentorschap
Gericht op je persoonlijke vertegenwoordiging
Als je niet meer zelf kan beslissen over je persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding, kan de kantonrechter mentorschap instellen. Deze maatregel is alleen mogelijk bij meerderjarigen.
Curatele
Gericht op persoonlijke en financiële vertegenwoordiging
Als je niet meer over je financiële en persoonlijke zaken kan beslissen of de veiligheid van jezelf of anderen in gevaar brengt, kan de kantonrechter een beschermingsmaatregel nemen. Een curator beslist over geld, verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. Alleen meerderjarigen kunnen onder curatele worden gesteld.
Levenstestament
Je belangen geregeld voordat het niet meer kan
Het kan iedereen overkomen, plotseling ben je niet meer in staat om je eigen belangen te behartigen. Wie gaat het nu doen? Om dit te voorkomen kun je een levenstestament opstellen. Hierin bepaal je zelf wie jouw zaken gaat behartigen zolang je dat zelf niet meer kunt. Wij stellen het levenstestament niet op, maar kunnen wel invulling geven aan de uitvoering door op te treden als levensexecuteur of toezichthouder.
Nalatenschapsbeheer
De juiste uitvoering van je laatste wil
Hoe zorg je ervoor dat je wensen ook na je overlijden worden uitgevoerd? Hiervoor kun je een testament laten opstellen bij de notaris. Maar wie gaat invulling geven aan de uitvoering van dit testament? In je testament kunt je ons laten benoemen als executeur. Wij dragen dan zorg voor de juiste uitvoering van je laatste wil.
Vacatures
Kijk welke vacatures wij open hebben staan
Findool Vertegenwoordigingen is een professioneel bewindvoerders- en mentorschapskantoor in Overijssel. Ons kantoor in Nijverdal is goed bereikbaar en er zijn voldoende parkeerplaatsen in de directe omgeving. Met 8 enthousiaste en gedreven medewerkers behartigen wij dagelijks de belangen van de cliënten op het gebied van curatele, beschermingsbewind en mentorschap.

Onze kernwaarden

Benaderbaar

Authentiek

Duidelijk

Plezier

Menselijk

Gewijzigde openingstijden tijdens de vakantieperiode

In verband met de vakantieperiode hanteren wij van 1 juli tot en met 31 augustus 2024 gewijzigde openingstijden. In deze periode zijn wij op vrijdag telefonisch niet bereikbaar.

Het team van Findool wenst u een fijne vakantie toe.

Groeiende groep mensen radeloos

Het Nibud krijgt steeds meer berichten van mensen die structureel geld tekortkomen en hun begroting niet rond krijgen, maar niet in aanmerking komen voor regelingen of hulp. Ook de nieuwste koopkrachtcijfers van het CPB laten zien dat steeds meer mensen moeite hebben met rondkomen.

De koopkracht daalt dit jaar enorm en de verwachtingen voor volgend jaar zijn mager en zeer onzeker. Lage inkomens profiteren weliswaar van de energietoeslag, maar zij worden alsnog geconfronteerd met een forse koopkrachtdaling. Vanwege het eenmalige karakter van de toeslag gaan zij er volgend jaar nog forser op achteruit. De gerichte energiecompensatie helpt de laagste inkomens. Zit je net daarboven? Dan moet je het zelf oplossen.

Dossier: Geldproblemen in Nederland

We willen een maatschappij die zo is ingericht dat mensen hun geldzaken in balans kunnen houden. We zien dat organisaties en overheden nog te weinig rekening houden met wat mensen kunnen betalen en hoe mensen met hun geld omgaan.

Het Nibud heeft steeds vaker contact met mensen die radeloos zijn. Hun vaste lasten zijn te hoog en ze staan iedere maand rood, maar kunnen niet aankloppen bij de gemeentelijke schuldhulpverlening omdat ze (nog) geen schulden hebben. Deze groep budgetteert, begroot en let op de kleintjes. Velen zouden goedkoper willen wonen, of ook in aanmerking willen komen voor de energiecompensatie om op die manier de gestegen kosten het hoofd te bieden.

Leven wordt onbetaalbaar

Mensen met betalingsachterstanden kunnen bij gemeentelijke wijkteams terecht voor hulp waarbij er bijvoorbeeld betalingsregelingen kunnen worden getroffen. Alleen kunnen de betalingsachterstanden niet ingelopen worden als de begroting niet rond te krijgen is. Dan verzanden mensen in ernstige financiële problemen, die nog jaren kunnen voortduren.

Het Nibud spreekt van een zeer zorgwekkende situatie. Het leven is voor grote groepen mensen onbetaalbaar geworden. Het instituut vindt dat het kabinet hierop de regie moet pakken en met een aanpak moet komen waarbij zowel naar inkomenskant als uitgaven wordt gekeken. En waarbij inkomens net boven de 120 procent van het minimumloon ook financieel tegemoet gekomen worden.

Bron: nibud.nl

Nieuws

Vacature assistent mentor

Vacature assistent mentor

In verband met het vertrek...

Vacature assistent bewindvoerd...

Vacature assistent bewindvoerd...

In verband met het vertrek...

Openingstijden

 

Maandag:

09:00 - 13:00 uur

Dinsdag:

09:00 - 13:00 uur

Woensdag:

09:00 - 13:00 uur

Donderdag:

09:00 - 13:00 uur

Vrijdag:

09:00 - 11:30 uur

   

Buiten deze tijden zijn wij voor hulpverleners en belanghebbenden bereikbaar op ons nummer voor professionals.

 

Ontmoet ons Team

Persoonlijk contact en een vast contactpersoon vinden wij belangrijk. Een naam is leuk, maar een gezicht erbij werkt beter. Daarom stelt ons team zich hieronder graag aan je voor. 

 

 

Jeroen Loeve
Bewindvoerder / curator
Hallo, ik ben Jeroen. Ik ben graag onder de mensen en ben in mijn vrije tijd het meeste te vinden bij mijn gezin en bij mijn voetbalclub; hier ben ik naast speler ook vrijwilliger. Bij lekker weer stap ik op de motor. Mijn motto: doe het op je eigen manier en blijf vooral jezelf.
Hank Loeve
Bewindvoerder / curator
Aangenaam: Hank. Getrouwd, we hebben twee kinderen en naast mijn gezin en Findool ben ik actief bij de plaatselijke voetbalvereniging. Ik mag graag lezen, films kijken en motor rijden. Als levensgenieter is mijn motto "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!"
Roland Nijmeijer
Bewindvoerder
Aangenaam: Roland. Inmiddels werk ik alweer een aantal jaren met veel plezier bij Findool. Ik mag graag sporten, lezen en reizen. Daarnaast vind ik het geweldig om nieuwe omgevingen te ontdekken en te ervaren. Daar haal ik enorm veel energie uit.
Marlin Stundebeek
bewindvoerder
Miranda Schepers
Mentor
Marlies Blauw
Mentor
Sandra Lahuis
Mentor
Linda Derksen
Telefoniste / secretarieel medewerkster

Wat zeggen cliënten over ons?

Beter kan het niet ben al jaaren by Findool en blyf er ook ze zijn menselijk (soms is man niet de selfde meening )maar serieus door de staadsbank nog meer in problemen gekomen en sinds ik by findool ben krijg ik weer lucht .kan findool altyd berijken ,altyd vriendelijk 2kleine punte die verbetert worden moeten dat de site van hun een dag vertraging hefd (man kan erst een dag later zien hoeveel en of geld er binnen is en dat soms de bank van hun storingen hefd ) maar all in all het beste wat er is .....kort om ik vind hun EEN GROTE TOPPER DANKJE WELL VOOR JULLIE HULP EN STEUN Groetjes an het Team na Nijverdaal

AnGaeilige // Cliënt

images/AnGaeilige-McN.jpg

nooit geen trammelant correcte behandeling super in overleg kortom dik tevreden

Lia // Cliënt

images/Overig.jpg

Jullie van Findool zijn en blijven toppers!!! Zijn heel erg menselijk en hebben begrip voor de situatie!!! Ik ben er heel erg goed geholpen!!! Ga zo door!! Jullie zijn toppers!

mirjam // Cliënt

images/Overig.jpg

Een hele goede bewindvoerder en als ik hun niet had, dan was ik in grote moeilijkheden gekomen....

Willem D // Cliënt

images/Overig.jpg

Super bewind Altijd goed te bereiken neemt je serieus en neemt de tijd . Alles goed geregeld Ik kan ze volledig vertrouwen zonder findool waren wij nog verder aan de grond .hun hebben ons super goed geholpen en helpen ons nog steeds wij zijn dik tevreden als je zelf ook knokt krijg je veel ervoor terug.

Jorn A. // Cliënt

images/Overig.jpg

Ik ben nu jaar of 5 bij findool tuurlijk begin ook niet zoals ik het zou willen maar mensen als er geen geld is is het er niet liever dak boven je hoofd en alles betaald daarna leefgeld ik heb echt Geen klachten top geregeld reageren snel fijne mensen

Guido D // Cliënt

images/Overig.jpg

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen

 Findool is lid van de nbbi