Levenstestament Overijssel, Gelderland & Drenthe

Wat is een levenstestament?

De meeste mensen zijn wel vertrouwd met het begrip executeur(-testamentair). U wijst een executeur-testamentair aan om na uw overlijden de nalatenschap af te wikkelen. Maar wat als u onverhoopt bij leven uw belangen niet meer goed kunt behartigen? In dat geval kan een levenstestament een uitkomst zijn. In een levenstestament wordt opgesteld bij de notaris. Hij of zij legt uw financiële en/of medische wensen vast in een notariële akte. In de akte neemt u ook op wie u op deze gebieden mag vertegenwoordigen. Dit kan uw partner, uw kinderen, of iemand in uw naaste omgeving zijn, maar u kunt ook een professional benoemen, zoals wij.

Wanneer kan ik een levenstestament laten opstellen?

U kunt uw levenstestament op elk moment laten opstellen, onder de voorwaarde dat u op dat moment wilsbekwaam bent. De notaris controleert dit ook. Net als bij een normaal testament kunt u uw levenstestament op elk moment aanpassen of herroepen. Het levenstestament is bestemd om uw naasten duidelijk aan te geven wat er moet gebeuren als u (plotseling) niet meer in staat bent zelf beslissingen te nemen over uw leven; bijvoorbeeld door een ongeluk of bij dementie.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

In het levenstestament legt u vast wie uw belangen behartigt wanneer u dit zelf niet meer kunt. Deze persoon heet uw levensexecuteur. Wat hij of zij doet, legt u zelf vast in uw levenstestament. Het levenstestament bevat volmachten, wensen, verzoeken, geboden en verboden. Zowel op familiair, financieel als medisch gebied. Verder kan het overzichten bevatten van het vermogen, verzekeringen, abonnementen, etc.

Afhankelijk van de bevoegdheden kan uw levensexecuteur:

Findool kan u op twee manieren van dienst zijn: we kunnen voor u optreden als levensexecuteur of als toezichthouder op uw levensexecuteur bij de uitvoering van uw levenstestament.

Levenstestament in Oost-Nederland

Ons kantoor is gevestigd in Nijverdal in de provincie Overijssel. We werken in heel Oost-Nederland en komen graag bij je langs om je te helpen. Onze cliënten zitten met name in de gemeenten Almelo, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Raalte, Rijssen – Holten, Twenterand, Wierden en Zwolle.

 

Meer informatie over levenstestament