Waar zitten we
Bewindvoering
Gericht op je financiële vertegenwoordiging
Als je wegens omstandigheden niet goed voor je eigen financiën kan zorgen, kan de kantonrechter op verzoek een beschermingsmaatregel nemen. Als zo'n maatregel alleen over de financiën gaat, is sprake van (beschermings-)bewind. Bewind is alleen mogelijk bij meerderjarigen.
Mentorschap
Gericht op je persoonlijke vertegenwoordiging
Als je niet meer zelf kan beslissen over je persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding, kan de kantonrechter mentorschap instellen. Deze maatregel is alleen mogelijk bij meerderjarigen.
Curatele
Gericht op persoonlijke en financiële vertegenwoordiging
Als je niet meer over je financiële en persoonlijke zaken kan beslissen of de veiligheid van jezelf of anderen in gevaar brengt, kan de kantonrechter een beschermingsmaatregel nemen. Een curator beslist over geld, verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. Alleen meerderjarigen kunnen onder curatele worden gesteld.
Levenstestament
Je belangen geregeld voordat het niet meer kan
Het kan iedereen overkomen, plotseling ben je niet meer in staat om je eigen belangen te behartigen. Wie gaat het nu doen? Om dit te voorkomen kun je een levenstestament opstellen. Hierin bepaal je zelf wie jouw zaken gaat behartigen zolang je dat zelf niet meer kunt. Wij stellen het levenstestament niet op, maar kunnen wel invulling geven aan de uitvoering door op te treden als levensexecuteur of toezichthouder.
Nalatenschapsbeheer
De juiste uitvoering van je laatste wil
Hoe zorg je ervoor dat je wensen ook na je overlijden worden uitgevoerd? Hiervoor kun je een testament laten opstellen bij de notaris. Maar wie gaat invulling geven aan de uitvoering van dit testament? In je testament kunt je ons laten benoemen als executeur. Wij dragen dan zorg voor de juiste uitvoering van je laatste wil.

Onze kernwaarden

Benaderbaar

Authentiek

Duidelijk

Plezier

Menselijk

Gemeenten moeten mensen in drie jaar uit de schulden helpen

Mensen met problematische schulden moeten sneller worden geholpen en de zekerheid krijgen dat ze zonder schulden opnieuw kunnen beginnen. Daarbij moeten ze hulp krijgen van gemeenten en kunnen rekenen op nazorg, zodat ze niet opnieuw in de problemen komen.

Dat is de kern van het advies Van schuld naar schone lei, dat de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) vandaag aanbiedt aan minister Schouten voor Armoedebeleid. Gemeenten krijgen in deze visie een sleutelrol: die moeten schuldeisers afkopen en een betalingsregeling afspreken met inwoners die zwaar in de financiële problemen zijn gekomen. Het idee is dat zij in drie jaar van al hun schulden af zijn.

In Nederland hebben ruim 600.000 huishoudens problematische schulden. De maatschappelijke kosten daarvan worden geschat op 15 tot 17 miljard euro per jaar.

Als mensen de gemeente niet kunnen terugbetalen zou het Rijk moeten bijspringen door middel van een soort nationaal schuldfonds, waarmee het garant kan staan voor de gemeenten. Hoe dat eruit moet zien wordt niet helemaal duidelijk, maar de raad schrijft wel uitdrukkelijk dat het geen pardonregeling is: de schuld wordt opgekocht, maar niet zomaar kwijtgescholden. Er zijn in verschillende gemeenten al experimenten met manieren van aflossen, daar zouden er meer van moeten komen, "met financiële rugdekking waar dit nodig is".

Risicovolle of problematische schulden

In Nederland zijn naar schatting van het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Nibud 1,4 miljoen huishoudens met risicovolle schulden of betalingsproblemen. Dat betekent dat ze vaak rood staan, veel aanmaningen krijgen of meer dan drie rekeningen niet betaald hebben, waarvan ten minste een voor de huur, de hypotheek, energierekening of zorgverzekering.

Binnen de groep risicovolle schuldenaren worden er zo'n 614.000 aangemerkt als 'problematisch': hun schulden zijn zo hoog dat er niet meer op eigen kracht vanaf komen. Omdat schulden als onderhandse leningen en veel consumptieve kredieten niet worden geregistreerd is het werkelijk aantal waarschijnlijk hoger.

Bijna drie miljoen huishoudens houden met moeite het hoofd boven water. De vrees bestaat dat die door de hoge inflatie en de sterk gestegen energieprijzen ook in de schulden zullen belanden.

De RVS pleit ook voor snellere signalering en preventie, bijvoorbeeld door het opzetten van een centraal schuldenregister. Daarin kunnen mensen net als bijvoorbeeld bij hun pensioen inzicht krijgen in hun eigen situatie, en als ze daar toestemming voor geven kunnen hulpverleners ook meekijken. Signalen dat iemand in de problemen komt zijn bijvoorbeeld het niet meer betalen van de zorgpremie, het openstaan van meerdere boetes of het ontbreken van een vast woonadres.

"We laten mensen nu veel te lang aanmodderen", zegt voorzitter Jet Bussemaker van de raad in het NOS Radio 1 Journaal. "Als je een keer die schulden hebt moet er een regeling komen, zodat er weer perspectief komt. Als mensen weer perspectief krijgen, is dat ook beter voor de samenleving."

Geen enkel vertrouwen

Wat de raad betreft neemt de overheid het initiatief met nieuwe wetgeving. "De zorg voor inwoners in kwetsbare omstandigheden moet voorrang krijgen boven de angst voor individuele fraude", aldus de RVS, een verwijzing naar de kinderopvangtoeslagaffaire waarin mensen diep in de schulden raakten omdat ze ten onrechte hoge bedragen moesten terugbetalen aan de fiscus. "Met name de nationale overheid kan echt nog een been bijtrekken als het gaat om schuldenbestrijding", zegt Bussemaker.

Lector schulden en incasso Nadja Jungmann van de Hogeschool Utrecht vindt het advies eigenlijk nog niet ver genoeg gaan. Ze wijst erop dat vijf van de zes huishoudens met problematische schulden niet in beeld zijn bij de instanties.

Zij melden zich niet als ze er niet meer uitkomen, omdat ze zich schamen voor hun situatie of geen enkel vertrouwen in de overheid hebben. "Ik wil de raad en de minister uitnodigen om na te denken of de aanpak niet nog breder moet", aldus Jungmann in het NOS Radio 1 Journaal. "Wat gaat maken dat mensen die in een uitzichtloze situatie zitten toch worden bereikt?"

Bron: nos.nl

Nieuws

Vacature mentor (tenminste 23 ...

Vacature mentor (tenminste 23 ...

Voor een aantal cliënten...

Cliëntinkijk

Cliëntinkijk

Door onze software leverancier...

Nibud: twee derde huurders met...

Nibud: twee derde huurders met...

Het Nibud raadt het kabinet...

Nibud opgelucht: plafond energieprijs...

Nibud opgelucht: plafond energieprijs...

2023 wordt financieel...

Groeiende groep mensen radeloo...

Groeiende groep mensen radeloo...

Het Nibud krijgt steeds...

Nibud: herinvoering basisbeurs...

Nibud: herinvoering basisbeurs...

De herinvoering van de...

Openingstijden

 

Maandag:

09:00 - 13:00 uur

Dinsdag:

09:00 - 13:00 uur

Woensdag:

09:00 - 13:00 uur

Donderdag:

09:00 - 13:00 uur

Vrijdag:

09:00 - 11:30 uur

   

Buiten deze tijden zijn wij voor hulpverleners en belanghebbenden bereikbaar op ons nummer voor professionals.

 

Ontmoet ons Team

Persoonlijk contact en een vast contactpersoon vinden wij belangrijk. Een naam is leuk, maar een gezicht erbij werkt beter. Daarom stelt ons team zich hieronder graag aan je voor. 

 

 

Jeroen Loeve
Bewindvoerder / curator
Hallo, ik ben Jeroen. Ik ben graag onder de mensen en ben in mijn vrije tijd het meeste te vinden bij mijn gezin en bij mijn voetbalclub; hier ben ik naast speler ook vrijwilliger. Bij lekker weer stap ik op de motor. Mijn motto: doe het op je eigen manier en blijf vooral jezelf.
Hank Loeve
Bewindvoerder / curator
Aangenaam: Hank. Getrouwd, we hebben twee kinderen en naast mijn gezin en Findool ben ik actief bij de plaatselijke voetbalvereniging. Ik mag graag lezen, films kijken en motor rijden. Als levensgenieter is mijn motto "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!"
Roland Nijmeijer
Bewindvoerder
Aangenaam: Roland. Inmiddels werk ik alweer een aantal jaren met veel plezier bij Findool. Ik mag graag sporten, lezen en reizen. Daarnaast vind ik het geweldig om nieuwe omgevingen te ontdekken en te ervaren. Daar haal ik enorm veel energie uit.
Marlin Stundebeek
bewindvoerder
Miranda Schepers
Mentor
Marlies Blauw
Mentor
Manon Schipper
Mentor
Sandra Lahuis
Mentor
Linda Derksen
Telefoniste / secretarieel medewerkster

Wat zeggen cliënten over ons?

Beter kan het niet ben al jaaren by Findool en blyf er ook ze zijn menselijk (soms is man niet de selfde meening )maar serieus door de staadsbank nog meer in problemen gekomen en sinds ik by findool ben krijg ik weer lucht .kan findool altyd berijken ,altyd vriendelijk 2kleine punte die verbetert worden moeten dat de site van hun een dag vertraging hefd (man kan erst een dag later zien hoeveel en of geld er binnen is en dat soms de bank van hun storingen hefd ) maar all in all het beste wat er is .....kort om ik vind hun EEN GROTE TOPPER DANKJE WELL VOOR JULLIE HULP EN STEUN Groetjes an het Team na Nijverdaal

AnGaeilige // Cliënt

images/AnGaeilige-McN.jpg

nooit geen trammelant correcte behandeling super in overleg kortom dik tevreden

Lia // Cliënt

images/Overig.jpg

Jullie van Findool zijn en blijven toppers!!! Zijn heel erg menselijk en hebben begrip voor de situatie!!! Ik ben er heel erg goed geholpen!!! Ga zo door!! Jullie zijn toppers!

mirjam // Cliënt

images/Overig.jpg

Een hele goede bewindvoerder en als ik hun niet had, dan was ik in grote moeilijkheden gekomen....

Willem D // Cliënt

images/Overig.jpg

Super bewind Altijd goed te bereiken neemt je serieus en neemt de tijd . Alles goed geregeld Ik kan ze volledig vertrouwen zonder findool waren wij nog verder aan de grond .hun hebben ons super goed geholpen en helpen ons nog steeds wij zijn dik tevreden als je zelf ook knokt krijg je veel ervoor terug.

Jorn A. // Cliënt

images/Overig.jpg

Ik ben nu jaar of 5 bij findool tuurlijk begin ook niet zoals ik het zou willen maar mensen als er geen geld is is het er niet liever dak boven je hoofd en alles betaald daarna leefgeld ik heb echt Geen klachten top geregeld reageren snel fijne mensen

Guido D // Cliënt

images/Overig.jpg

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen

 Findool is lid van de nbbi